2024 YKS Tercih Maratonu Başladı! Tercihler Nereden ve Ne Zamana Kadar Yapılabilir?

2024 YKS Tercih Maratonu Başladı! Tercihler Nereden ve Ne Zamana Kadar Yapılabilir?

2024 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar heyecanla tercih sürecinin başlamasını bekliyordu. 25 Temmuz Perşembe günü itibariyle ÖSYM, 2024 YKS Tercih sürecini başlattı. Adayları doğru yönlendirebilmek için ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzundaki esaslara göre tercih işlemleri gerçekleştirilebilecek. Adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan aday işlemleri sistemi üzerinden tercihte bulunacaklar. Peki tercihler ne zaman sonlanacak? Adana’da YKS başarısına giden yol: Işın Eğitim Kurumları YKS tercihlerine dair merak edilenleri sizler için anlattı.

17 Temmuz günü YKS sonuçları yayınlandı. O günden bu yana adaylar tercih maratonuna dair heyecanlı bir bekleyiş içerisindeydi. Ve ÖSYM tercih ekranını adayların erişimine açtı. Tercih listelerini hazırlayan adaylar 2 Ağustos gününe kadar tercih işlemlerini yapabilecekler. Sınava giren adaylar toplam bir milyon 58 bin 345 adet kontenjan için yarışacaklar.

2024 YKS Tercih Kılavuzu Yayınlandı Mı?

Adayların tercih yaparken uymaları gereken kural ve esasları, programlara ilişkin bilgileri barındıran tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı ve adayların erişimine açıldı. Adaylar kılavuzu dikkatli şekilde incelemeli ve buradaki kurallara göre tercih işlemlerini gerçekleştirmeli.

YKS Tercihleri Ne Zamana Kadar Yapılabilir?

Tercih maratonu 25 Temmuz Perşembe günü itibariyle başladı. Adayların tercihlerini tamamlamak için 2 Ağustos Cuma günü saat 23.59’a kadar zamanları var. Bu tarihler arasında tercihlerinizi tamamlamanız gerekiyor.

YKS Tercihleri Nasıl Yapılır?

Tercih işlemleri için ÖSYM’nin resmi web adresine girmek ve ardından aday işlemleri sistemine kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yapmak gerekiyor. Bunun dışında bir yöntemle tercihte bulunmak ise mümkün değil. Posta yolu ile veya ÖSYM bürolarında tercih yapılmayacak.

YKS’de Kaç Tercih Hakkı Var?

YKS’de adaylar 24 farklı tercihte bulunabilirler. Bu 24 tercih hakkının tamamını kullanmak zorunda değilsiniz. Hatta puanınızın yeterli olmayacağını düşündüğünüz birkaç programa da listenizin ilk sıralarında yer verebilirsiniz. Tercihleri sıralarken hangi programı ne kadar istediğinizi gözetmelisiniz. Bunun yanı sıra yerleşseniz bile kayıt yaptırmayı düşünmeyeceğiniz bölümlere tercih listenizde yer vermemeniz gerekiyor. Aksi takdirde gelecek yıl avantaj kaybı yaşayabilirsiniz.

YKS tercih ve yerleştirme süreçlerine dair gelişmelerden haberdar olmak için Adana’da YKS başarısının adresi Işın Eğitim Kurumlarını takip etmeye devam edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu