2024 YKS TYT Oturumu Tamamlandı! Sınav Zor Muydu? İşte TYT Yorumları

2024 YKS TYT Oturumu Tamamlandı! Sınav Zor Muydu İşte TYT Yorumları

2024 YKS’nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi TYT bugün geride kaldı. Peki sınavda çıkan sorular zor muydu? Matematik, Fen, Türkçe ve Sosyal Bilimler Testleri öğrenciler ve eğitimciler tarafından nasıl yorumlandı. Soruların zorluk seviyesi neydi? 2024 YKS ve TYT oturumuna dair son gelişmeleri Adana YKS Dershanesi Işın Eğitim Kurumları sizler için anlattı.

2024 YKSM maratonu bugün Temel Yeterlilik Testi ile başladı. Sınava katılan adaylar 40 Türkçe, 20 Sosyal Bilimler, 40 Matematik ve 20 Fen Bilimlerinden olmak üzere toplamda 120 soru ile karşılaştılar. Adaylar TYT oturumunun ardından sosyal medyada soruları tartışmaya başladı.

2024 YKS TYT Yorumları

Yapılan yorumlara bakıldığında Türkçe testinin belirleyici bir rol oynadığı görülüyor. ÖSYM’nin son yıllarda olduğu gibi Türkçe testinin zorluk seviyesini arttırdığı görülüyor. Bununla birlikte adaylar Matematik testinin ekstra zor olmadığını ancak kolay da sayılamayacağını düşünüyor.

Adayların en çok şikayet ettiği konulardan biri de zaman yönetimi. Pek çok öğrenci zamanı yetiştirememekten şikayetçi. Özellikle Felsefe ve Türkçe sorularındaki uzun paragraflar öğrencilerin korkulu rüyası haline gelmiş. Fen Bilimlerinde ise bilgi talep eden net sorular yer alıyordu. Bu durum hazırlıklı öğrencilerin hoşuna gitmiş gibi görünüyor.

Matematik testinin son yıllarla kıyaslandığında daha kolay olduğunu özellikle geometri sorularının belirgin şekilde basit olduğunu düşünen adaylar da var.

Her yılın meşhur bir sorusu oluyor. Geçtiğimiz yıllardaki Mabel Matiz sorusu veya telefon kulübesinde halay çekme sorusu gibi bu yıl da adaylar güneşgülü sorusunu viral bir espri malzemesi haline getirdi.

Adaylar matematik testindeki birçok sorunun mantık yürütülerek bile çözülebilecek, matematik bilgisi gerektirmeyen sorular olduğu görüşünde. Bu soruların neredeyse alternatif birer Türkçe sorusu olduğunu düşünenler var. Evet yeni nesil sorular matematik becerisi kadar okuduğunu anlama ve çıkarım yapabilme yeteneği gerektiriyor.

Bununla birlikte eleyici niteliği olmayan kolay sorular da sınavda yer aldı. Özellikle rasyonel sayı konusundan gelen sorunun kolaylığı da adayların sosyal medyada en çok konuştuğu konulardan biri oldu.

Adana’da YKS başarısının değişmeyen adresi Işın Eğitim Kurumları, yarın düzenlenecek olan AYT ve YDT oturumlarında tüm adaylara başarılar diler.

Sosyal Medyada Paylaş
Talep Formu