DGS sürecini etkin bir şekilde yönetmek, sınav başarısı için önemlidir. DGS başarısı, doğru hazırlık ve stratejiye dayanır. İşte DGS’de başarıya ulaşmanın püf noktaları…
DGS’ye hazırlıkta en önemli konulardan biri, geç kalmadan, zamanında hazırlanmaya başlamaktır. DGS'de 0,5 puan bile büyük bir fark oluşturabiliyor ayrıca katsayı sistemi de bu sınavda önemli bir yer tutuyor.
Sınav için hangi soruların daha çok puan getirdiğini tespit etmek ve doğru sorulara odaklanmak, sınavdaki performansınızı arttırır.
DGS tercihleri sırasında, bu tercihlerin kariyer yolculuğunuzda belirleyici olacağını unutmayın ve iyi düşünün. Tercih edeceğiniz üniversitenin hazırlık sınıfı olup olmadığına bakmak gerekir. Çünkü hazırlık sınıfı, sınav sonrası süreci etkiler.
DGS Nedir?Dikey Geçiş Sınavı (DGS), açık öğretim ön lisans ve meslek yüksekokulları bölümlerinden mezun olanların örgün öğretim lisans bölümlerine geçiş yapmalarını sağlar. Sınav, ÖSYM tarafından her yıl Temmuz ayının ikinci haftasında yapılır.
DGS`ye Kimler Başvurabilir?Adayların, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans bölümlerinden mezun olması şartı aranır. Son sınıfta olan ve staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getiren adaylar da sınava başvurabilir.